Companii

Copos, afaceri in scadere cu 34% la Crowne Plaza

20.07.2009, 00:00 37

Hotelul de cinci stele Crowne Plaza din Capitala, detinut de omul de afaceri George Copos, a incheiat primul semestru din acest an cu o cifra de afaceri de aproape 3 milioane de euro, mai putin cu 34% fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit reprezentantilor companiei.
„Credem ca semestrul doi nu va fi diferit fata de semestrul unu, situatia de pe piata va ramane la fel pana la sfarsitul anului. In primele sase luni am avut scaderi ceva mai mari decat ne-am fi asteptat", a declarat Simona Ritter, director marketing si vanzari al Crowne Plaza din Bucuresti.
Cea mai mare parte a clientilor hotelului vin din mediul corporatist, respectiv peste 85% din clienti sunt companii, situatie intalnita de altfel la majoritatea hotelurilor din Capitala. In conditiile in care traficul de business din Bucuresti s-a redus si gradul de ocupare la care opereaza hotelurile s-a diminuat, ajungand chiar si pana la 27%, cum este cazul hotelului de patru stele Rin Grand Hotel, detinut de fratii Negoita.
Crowne Plaza, care opereaza 164 de camere, a avut insa un grad de ocupare mai mare, de pana la 60%, potrivit reprezentantilor companiei. La inceputul anului, reprezentantii hotelului anuntau ca unitatea a incheiat cu 15% mai multe contracte corporate, fata de aceeasi perioada a anului trecut, principalii clienti fiind companiile din industria bunurilor de larg consum si de pe piata farmaceutica. In schimb, s-a observat o scadere a cererii pentru camere din partea companiilor din real estate si din industria auto.
Pe piata hoteliera din Bucuresti, hotelurile clasate la cinci stele cumuleaza 2.000 de camere, prin care au rulat anul trecut venituri de 113-115 milioane de euro, cu 10% mai mult fata de 2007, potrivit datelor centralizate de ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO