Companii

Cooperativa Agricola Cereal Sud, cu zece fermieri, ia 6 mil. lei fonduri UE să ridice depozite de cereale. Fermierii pot accesa fonduri europene mai uşor dacă se asociază

Agrobusiness

Cooperativa Agricola Cereal Sud, cu zece fermieri, ia 6...

Autor: Florentina Niţu

19.08.2020, 07:00 1503

Cooperativa agricolă Agricola Cereal Sud din judeţul Olt a luat naştere în urmă cu trei ani, iar acum este formată din zece membri cooperatori şi a reuşit să atragă fonduri eu­ropene de 5,94 mil. lei fără TVA pentru a construi spaţii pen­tru depozitarea cerealelor în extravilanul localităţii Izbiceni, aflat la o distanţă de 14 km de Corabia, potrivit date­lor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). 

„Terenul se afla în sud-vestul comunei Izbiceni, cu o bu­nă accesibilitate datorită accesului direct din DJ 543. Terenul unde se doreşte edificarea construcţiei cu func­ţiunea de spaţiu depozitare - îngrăşăminte, sitema­tizat şi liber de constructii în suprafaţă de 9.731 mp se află în pro­prie­tatea lui Costel Ionuţ Jianu, preşedintele coope­rativei“, se arată în memoriul tehnic al proiectului, pu­bli­cat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, care a avizat construcţia.

Compania îşi propune să producă ulei de floarea-soare­lui, dar va mai investi şi în înfiinţarea unor sere cu căpşuni, po­trivit unui aviz eliberat de ANPM în luna mai a acestui an.

În 2019 au fost înfiinţate 190 de cooperative agricole, iar în 2018 au fost înfiinţate 280 de cooperative agricole. Apetitul fermierilor a crescut şi datorită faptului că pot accesa fonduri europene mai uşor după ce se asociază. De altfel, pot negocia mai bine preţul inputurilor şi preţul de vânzare al cerealelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO