Companii

Cooperativa agricolă Bio Carpathia deschide propriul magazin cu produse bio la Braşov: „Testăm conceptul la noi acasă, iar dacă funcţionează, ne extindem regional“

Agrobusiness

Cooperativa agricolă Bio Carpathia deschide propriul...

Autor: Florentina Niţu

23.11.2020, 17:00 408

 Cooperativa agricolă Bio Carpathia este formată din 22 de fermieri care livrează preponderent lapte bio procesatorilor Napolact şi Covalact  Membrii cooperativei produc 30.000 de litri de lapte pe zi, iar 80% merg către marii procesatori şi numai 20% se procesează sub brand propriu.

Cooperativa agricolă Bio Carpa­thia, formată din 22 de fermieri care produc lapte, carne, fructe, legume şi miere, îşi pro­pune să dez­volte o re­ţea pro­prie de ma­g­azine cu produse bio, după ce „am bătut la uşile tuturor retailerilor şi în afară de Carrefour, nu am reuşit să intrăm nicăieri“. Astfel, ei au regândit desfacere producţiei şi au făcut un magazin mobil, pe care îl deschid în cursul lunii decembrie în oraşul Braşov.

„Uniţi suntem mai puternici şi încercăm să asigurăm coşul zilnic de cumpărături al unui client, păstrând manufactura. Deşi suntem o coo­perativă, nimeni nu discută cu noi. Nu am ajuns în supermarketuri, dar în două săptămâni deschidem propriul nostru magazin la Braşov, un magazin din lemn, pe roţi. Testăm conceptul la noi acasă, iar dacă funcţionează, ne extindem regional“, spune Aurel Blaj, preşedintele coope­rativei agricole Bio Carpathia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO