Companii

Contzilla.ro: Termenul de depunere a situaţiilor financiare a fost prelungit, în contextul menţinerii stării de urgenţă

Contzilla.ro: Termenul de depunere a situaţiilor...
15.04.2020, 13:02 464

Termenul de depunere a situaţiilor financiare a fost prelungit până la 31 iulie 2020 inclusiv, în contextul menţinerii stării de urgenţă până la data de 14 mai 2020.

Pe această perioadă, se menţin măsurile dispuse prin actele emise pentru punerea în executare a Decretului nr. 195/2020, printre care: acordarea indemnizaţiilor de şomaj tehnic pentru angajati, a indemnizaţiilor pentru PFA, II, IF, etc. In baza decretului, angajatorii pot întocmi decizii de prelungire a suspendării contractelor de muncă pentru angajatii aflaţi în şomaj tehnic si astfel, practic pentru întreaga lună aprilie, companiile cu activitatea afectată de criza vor putea recupera indemnizaţiile de şomaj de la stat.

Ca urmare a situatiei de urgenţă s-a comunicat şi prelungirea termenului de depunere a situaţiilor financiare pe 31 iulie 2020 inclusiv.

Măsura a fost anunţată de ANAF în 14.04.2020 într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Termenul standard pentru depunerea situaţiilor financiare ale companiilor este de 150 de zile de la data închiderii exerciţiului financiar.

In contextul crizei, dacă măsura urmează să fie oficial publicată, termenul va fi prelungit până la 31 iulie 2020.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO