LIVE: Acum la ZF Tech Day: Cum s-a reinventat digital Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică? O discuţie cu Liviu Lucaci, rector al UNATC, Maria Ciobanu, Senior Business Development Executive, Orange România, şi Adrian Manea, ICT Business Development Manager, Orange Business Services
Companii

Contzilla.ro: În ce conturi se pot plăti taxele declarate prin declaraţia unică?

Marţi, 25 mai 2021, este termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice pe anul 2020 şi totodată scadenţa plăţilor datorate.

În urma completării datelor, poate rezulta impozit pe venit de plată şi/sau contribuţii sociale: contribuţia la sănătate şi contribuţia la asigurări sociale.

Toate aceste taxe se plătesc în acelaşi cont, cont care diferă doar în funcţie de localitatea de care aparţine respectiva persoană.

Contul unic de disponibil în care se plătesc acest taxe este 55.04 „Sume reprezentând impozit pe venit şi contribuţii sociale datorate de persoanele fizice în curs de distribuire“ ( contul unic) deschis pe codul numeric personal/numărul de identificare fiscală al contribuabililor la unităţile Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal central competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de aceştia.

Metodologia de distribuire a sumelor plătite de contribuabili persoane fizice în contul unic şi de stingere a obligaţiilor fiscale este reglementată de Ordinul nr. 2.937 din 23 noiembrie 2018.

Concret, pentru a găsi codul IBAN în care persoana fizică trebuie sa plătească aceste sume, va trebui să acceseze pe site-ul ANAF, codurile IBAN aferente conturilor de venituri care se utilizează de către persoane fizice şi juridice, apoi să selecteze trezoreria judeţului de care aparţine, după care localitatea în care este arondat din punct de vedere fiscal. Din lista de conturi IBAN se va alege IBAN-ul aferent contului 5504.

Plata taxelor persoanelor fizice către ANAF se poate face fie direct în acest cont prin aplicaţiile de internet banking ale băncilor, ca alternativă existând:

♦ plata cu cardul  prin SPV

♦ plata cu cardul  prin platforma ghişeul.ro

♦ prin madat poştal

♦ direct la casieriile Trezoreriei (cu numerar sau card).


 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.