Companii

CONTROL LA RATB. Cum au fost deturnate milioane de euro pentru a acoperi pierderile de la cantine şi bufete

CONTROL LA RATB. Cum au fost deturnate milioane de euro...

Autor: Gândul

14.04.2013, 14:28 588

Guvernul sesizează DNA după ce în urma unui control la RATB a contatat că peste 12,1 milioane de lei , adică aproape 3 milioane de euri, destinaţi efectuării în bune condiţii a transportului public subvenţionat au fost folosiţi pentru a acoperi pierderi din activităţi secundare, cum ar fi cele ale cantinelor, bufetelor, asociaţiei sportiv, casei de sănătate şi casei de odihnă de la Predeal. De asemenea, RATB nu a virat către Primărie 30,7 milioane de lei, aproape 7 milioane de euro, constituind provizioane pentru deprecierea unor creanţe care nu se regăsesc în evidenţele contabile ale Municipiului Bucureşti.

Pe baza raportului întocmit de Corpul de control al premierului, DNA a fost sesizată cu privire la fapte care ar întruni elementele constitutive ale infracţiunilor de deturnare de fonduri, în formă agravantă, şi abuz în serviciu.

În nota de control, finalizată în această săptămână, se arată, printre altele, că reprezentanţii RATB din perioada 2010-2012 au acoperit pierderi de 12,1 milioane lei din fondurile destinate servicului de transport public subvenţionat, prin schimbarea destinaţiei banilor, şi au comis nereguli în atribuirea unor contracte de achiziţii, ceea ce poate întruni elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Citiţi aici articolul integral 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO