Companii

Contracte de 81 mil. euro pentru Porsche Leasing

13.01.2003, 00:00 18

Porsche Leasing Romania, filiala a Porsche Bank Austria, a incheiat anul trecut contracte de leasing de peste 81 de milioane de euro, in crestere cu peste 16% fata de anul 2001.
"Am livrat anul trecut 5.015 automobile, a caror valoare la preturi CIP (fara taxe) si fara asigurari si dobanzi depaseste 81 de milioane de euro", a declarat Bogdan Apahidean, director de vanzari al Porsche Leasing.
"Cea mai mare pondere a contractelor incheiate anul trecut, adica aproape 88%, au fost contracte de leasing intern, restul fiind leasing extern derulate prin intermediul Porsche Bank", a mai spus Apahidean. Potrivit acestuia, pentru acest an obiectivul stabilit este realizarea a 5.150 de contracte cu o valoare de 83 de milioane de euro.
"Ponderea noastra in totalul vanzarilor importatorului Porsche Romania a ajuns anul acesta la 45%", a completat directorul de vanzari al Porsche Romania. Valoarea este superioara estimarilor din prima parte a anului, cand oficialii companiei mizau ca 40% din vanzarile realizate de Porsche Romania sa fi fost realizate prin intermediul Porsche Leasing, compania de leasing care ofera finantare doar pentru acest importator.
In 2001, Porsche Leasing Romania a incheiat 4.282 contracte de leasing, reprezentand 48,9% din totalul vanzarilor importatorului. Porsche Romania este cel mai mare importator auto pe piata romaneasca, unde reprezinta marcile Audi, Porsche, Skoda si Volkswagen. Compania avea ca obiectiv pentru acest an vanzarea a 12.000 de automobile.
Porsche Bank AG, actionarul principal al Porsche Leasing Romania, a fost infiintata in anul 1966 in Austria, fiind membra a holdingului Porsche. In prezent, compania detine filiale in Romania, Ungaria, Slovenia, Slovacia si Croatia. Din cele 315.000 de contracte de finantare incheiate de companie de la infiintare, 140.000 de contracte, in valoare de 872 milioane de euro, au fost incheiate de reprezentantele din Europa Centrala si de Est.
Porsche Romania nu este singurul importator de automobile care detine o societate de leasing care sa ofere in exclusivitate finantare. Auto Italia, importatorul marcilor Alfa Romeo, Fiat si Maserati desfasoara activitate proprie de finantare, intimp ce grupul francez Renault si-a adus anul trecut in Romania si divizia sa financiara, Renault Credit Industriel (RCI). In prezent prin intermediul RCI Leasing Romania se ofera finantare atat pentru Renault cat si pentru marca pe care grupul francez o detine pe piata romaneasca, Dacia.
Alte companii precum Romcar, reprezentantul general Ford si Mazda, Autorom, importatorul Mercedes, Hyundai Auto Romania, sau Chrysler Jeep Romania, importatorul local al Chrysler, beneficiaza de finantare din partea tiriac Leasing, avand in vedere ca fac parte din divizia auto a grupului detinut omul de afaceri Ion tiriac. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO