Companii

Continental deschide al doilea Ibis din Bucuresti

26.05.2005, 20:03 33

Compania hoteliera Continental si-a propus sa incaseze circa 1,3 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an, din operarea noului hotel Ibis Izvor, care va fi inaugurat la inceputul saptamanii viitoare.

"Pe cele sapte luni pana la finele anului mizam pe un grad de ocupare mediu de circa 50%", a spus Radu Enache, presedintele Continental. In urma cu circa o luna compania a inaugurat hotel Ibis din Constanta. Astfel, numarul de hoteluri marca Ibis din Romania va ajunge anul acesta la trei, primul fiind Ibis Gara de Nord, deschis in iunie 2001.

Noul hotel din Bucuresti este situat langa Palatul Parlamentului, in apropiere de parcul Izvor, dar si de hotel J.W. Marriott. Desi este clasificat la trei stele, hotelul ar putea atrage o mica parte din clientii J.W. Marriott, au spus surse din piata.

Hotelul are 161 de camere, parcare, fitness, un restaurant cu specific mediteranean si sali de conferinta cu o capacitate de 80, respectiv 40 de locuri. Investitia totala in acest hotel, inclusiv terenul, se ridica la 8,4 milioane de euro.

"Clientii tinta ai hotelului sunt oamenii de afaceri", a mai spus Enache. Hotelul are 60-70 de angajati. Compania are un parteneriat cu lantul hotelier francez Accor, detinatorul marcii Ibis, in baza caruia o mare parte din noile hoteluri deschise de Continental vor fi operate sub marca Ibis.

"In urmatorii doi ani si jumatate vom derula investitii de 34-35 de milioane de euro in cinci noi hoteluri Ibis", a spus Enache. Potrivit acestuia, banii vor proveni atat din surse proprii, cat si bancare.

Consultantii in domeniul hotelier spun ca cererea pentru hoteluri business-class de trei stele este inca mare in Bucuresti, in raport cu oferta si ca investitiile in noi hoteluri vor continua. In acelasi timp tot mai multi proprietari de hoteluri incearca afilierea unitatilor la un lant international, care sa le creasca vizibilitatea. Capitala insumeaza peste 6.000 de camere de hotel.

Recent, Continental a vandut hotelul pe care il detinea in Cluj-Napoca catre compania de incaltaminte Ardeleana din Alba-Iulia. Enache nu a vrut sa dezvaluie valoarea tranzactiei. Expertii clujeni din domeniul evaluarilor imobiliare estimeaza ca valoarea de piata a acestuia ar fi de circa 14 mil. euro.

Continental este singurul lant hotelier autohton si este format din 14 hoteluri. Cele patru companii care formau lantul Continental au fuzionat anul trecut, iar noua companie este in curs de listare la bursa de valori. Conducerea Continental a incheiat luna trecuta contracte cu trei societati de valori mobiliare pentru a asista listarea. Continental Hotels asteapta pentru acest an o cifra de afaceri de 28 de milioane de euro. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO