Companii

Continental a cumpărat de la Kromberg & Schubert fabrica de cablaje din Timişoara pentru a extinde ContiTech. Dacă producţia de cablaje de obicei necesită multă forţă de muncă plătită cu un salariu cât mai mic, valoarea adăugată fiind redusă, cercetarea înseamnă locuri de muncă bine plătite pentru personal calificat

În prezent, fabrica de conducte de aer condiţionat şi curele de transmisie din Timişoara oferă un număr mare de locuri de muncă şi acoperă aproape 70.000 de metri pătraţi de hale de producţie.

În prezent, fabrica de conducte de aer condiţionat şi curele de transmisie din Timişoara oferă un număr mare de locuri de muncă şi acoperă aproape 70.000 de metri pătraţi de hale de producţie.

Autor: Bogdan Alecu

14.04.2021, 19:30 412

Producătorul german de cablaje şi sisteme electrice pentru in­dustria auto Kromberg & Schubert  a vândut către Grupul Continental fabrica din Timi­şoara, potrivit unor surse din industria auto locală. Astfel Kromberg opreşte producţia de cablaje din Timişoara, însă mizează pe cercetare şi dezvoltare. Dacă producţia de cablaje de obicei necesită multă forţă de muncă plătită cu un salariu cât mai mic, valoarea adăugată fiind redusă, cercetarea înseamnă locuri de muncă bine plătite pentru personal calificat.

Decizia de vânzare a fost luată la câteva luni de când Kromberg & Schubert a închiriat 2.000 de metri pătraţi de birouri în proiectul Vox Technology Park din Timi­şoara pentru un birou de cercetare şi dez­vol­tare unde acum lucrează 200 de angajaţi. Kromberg anunţa la acea vreme că are trei fa­brici în Arad, Sibiu şi Timiş şi un centru de ex­celenţă şi dezvoltare în Sibiu. Compania are peste 3.500 de angajaţi în România. Pro­ducţia de cablaje încă funcţionează în acest moment, dar va fi oprită la Timişoara. Potrivit surselor citate, decizia Kromberg & Schubert a fost adoptată ţinând cont de evoluţia pieţei muncii din România şi s-a dorit reducerea expunerii pe piaţa românească. O alter­nativă era de a vinde fabrica, dar de păstrare a activităţii de proiectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO