Companii

Continental are 50 mil. euro pentru sapte hoteluri Ibis

11.05.2007, 19:22 18

Lantul Continental, care detine 13 hoteluri pe piata locala, va investi 50 de milioane de euro in urmatorii trei ani pentru a construi sapte hoteluri de doua stele, unitati ce urmeaza sa fie operate sub brand Ibis, apartinand grupului francez Accor.
"Dezvoltarea lantului hotelier Ibis a fost intens si amanuntit discutat cu reprezentantii Accor si s-a hotarat dezvoltarea unitatilor in orase cu peste 250.000 de locuitori, formula pe care am considerat-o cea mai avantajoasa pentru ambele parti", a declarat Radu Enache, presedintele Continental.
Orasele in care vor fi operate noile unitati sunt, in ordinea inceperii constructiei, Timisoara, Targu-Mures, Sibiu, Bucuresti, Brasov, Cluj si Iasi. Dintre acestea, doar deschiderea unitatii din Sibiu se va rezuma la renovarea actualului hotel Continental si operarea lui sub marca Ibis, restul reprezentand investitii de la zero. Noile hoteluri vor adauga circa 1.000 de camere numarului de 1.490 de camere deja existente in portofoliul Continental.
Continental Hotels si Accor sunt parteneri din 2001 in operarea a trei hoteluri Ibis, dintre care doua sunt in Bucuresti si unul la Constanta, unitati in care s-au investit peste 33 mil. euro. Hotelurile se afla in proprietatea companiei Continental Hotels si sunt operate de Accor in baza unui contract de management.
"Credem ca marca Ibis corespunde in cea mai mare masura nevoilor de cazare ale Europei de Est. Marca Ibis nu se adreseaza atat oamenilor de afaceri straini, cat romanilor si turistilor din tarile vecine", a declarat Andre Cantineaux, directorul Accor pentru Europa Centrala si de Est.
Cele trei unitati Ibis din Romania au inregistrat anul trecut incasari de 13 mil. euro, la un grad mediu de ocupare de aproximativ 72%. Potrivit unor declaratii anterioare ale managementului Continental, veniturile se vor mentine in jurul aceleiasi valori de 13 mil. euro si in 2007.
Pe langa unitatile Ibis, grupul Accor mai opereaza in Romania un hotel Novotel, o investitie proprie si un hotel Sofitel, pentru care detine doar managementul.
Continental Hotels, controlata de Radu Enache si membri ai familiei sale prin intermediul firmei RED Group, care detine 70,8% din actiuni, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 24,3 mil. euro si, conform planului de afaceri al companiei, si-a propus in 2007 venituri de 26,3 mil. euro.
Pe langa suma investita in dezvoltarea lantului Ibis, Continental Hotels va investi 70 mil. euro pentru construirea si renovarea unor unitati hoteliere care vor fi operate sub brandul Continental. Compania si-a propus, de asemenea, crearea unui lant national de hoteluri din clasa economic, care se va numi Continental Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO