Companii

Consumatorii români au în plan să cheltuiască mai mult în 2021 pe vacanţe, pe achiziţia de noi locuinţe şi pe renovarea acestora

Consumatorii români au în plan să cheltuiască mai...

Autor: Cristina Roşca

22.02.2021, 17:45 187

La polul opus, mai puţini ca în 2020 vor să investească în achiziţia unei maşini sau a unui bun de folosinţă îndelungată pentru casă. Şi când vine vorba de contractarea unui credit, interesul este şi el mai scăzut.

Patru din zece români spun că vor cheltui mai mult în 2021 faţă de anul anterior, aproape la fel de mulţi estimează un bu­get similar, în timp ce restul (19%) cred că vor face chel­tuieli mai mici, arată un studiul al IRSOP, un institut inde­pendent de cercetare şi consultanţă.

Anul trecut, an marcat de pandemia de COVID-19, a fost atipic pentru consum deşi la începutul lui 2020 estimările erau optimiste pe toate pla­nurile. În final, doar 31% dintre români spun că anul tre­cut au cheltuit ceva mai mult decât în alţi ani, 47% au cheltuit cam la fel, iar 22% mai puţin, arată aceeaşi sursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO