Companii

Constructorul gălăţean Arcada Company şi o firmă din Germania au început luna aceasta lucrările la calea ferată dintre Gara de Nord şi aeroportul Otopeni. Valoarea contractului este de 420 mil. lei, iar linia trebuie să se termine în 14 luni

Constructorul gălăţean Arcada Company şi o firmă din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.09.2019, 17:50 566

CFR SA: Valoarea totală estimată a contractului, care are o durată de 14 luni (2 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţie), este de 420,1 mil. lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de coeziune şi bugetul de stat, aferente cadrului financiar 2014-2020.

Calea ferată care ar urma să lege Bu­cureştiul de aeroportul Otopeni începe să se concretizeze, după ce aso­ciaţia de constructori a demarat recent lucrările de realizare.

„În data de 20 august 2019 a fost obţinută autorizaţia de construire pentru «Etapa I – Viaduct C.F. km 19 Ă 057 – fundaţii, elevaţii pile şi pereţi mulaţi», în baza căreia antreprenorul a de­­marat, la data de 2 septembrie 2019, execuţia lucrărilor, în concordanţă cu spe­cificaţiile tehnice”, spun repre­zen­tanţii serviciului de comunicare al CFR SA. Calea ferată ar trebui să racordeze terminalul T1 al Aeroportului Internaţional Henri Coandă de centrul oraşului. Până acum, lucrările s-au concentrat pe organizarea şantierului, constând în defrişări, curăţarea terenului, amenajarea platformei de lucru şi a căilor de acces pentru utilaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO