Companii

Constantin Niţă, ministrul economiei: Ar trebui să creăm companii puternice în energie care să se extindă la nivel regional

România are nevoie de companii de ener­gie puternice care să se extindă la ni­vel regional aşa cum au făcut de exem­plu cehii de la CEZ sau ungurii de la MOL, a declarat Constantin Niţă la ZF Power Summit 2014. Niţă este noul ministru al economiei în gu­vernul Ponta III. În urmă cu două săptămâni când a participat la ZF Power Summit 2014 el era ministru delegat pen­tru energie.

„Realitatea este că avem nevoie de com­panii puternice, iar noi nu mai pu­tem să rămânem în interiorul graniţelor ţării. Trebuie să ieşim afară, pentru că po­ten­ţialul energetic al României este mult mai mare decât al oricărui stat vecin. Pentru asta trebuie să ne batem să realizăm interco­nec­tările“, a declarat Niţă.

În plus, marile companii internaţio­nale sunt bine-venite în România, dar pen­tru ele un avantaj important ar fi par­te­neriatul cu o companie românească.

„Toate companiile mari din această lume sunt bine-venite în România. Dar sunt şi mai bine-venite dacă vor avea un partener român.“

Urmăriţi în secţiunea Energie de pe www.zfcorporate.ro înregistrarea video integrală a declaraţiilor făcute de Niţă la ZF Power Summit 2014 pentru a afla ce a spus ministrul despre listările companiilor de energie, despre Hidroelectrica sau modificările schemei de susţinere a energiei verzi. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.03.2014

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.