Companii

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care grupul olandez Ingka, partener strategic al IKEA, preia un pachet de 80% din şapte parcuri eoliene din România

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care...

Autor: Cristina Bellu

23.09.2019, 12:46 155

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care compania olandeză Ingka Group,  partener strategic al sistemului de  franciză IKEA, a preluat 80% din şapte parcuri eoliene din sud-estul României aparţinând grupului Vestas Wind Systems, pentru 136 mil. euro.

“Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, precizează un anunţ al Consiliului Concurenţei.

Vestas a anunţat la finele lunii august că a semnat un acord de vânzare pentru trei parcuri, Pantelimon, Pegasus şi Apollo, fără a menţiona cumpărătorul.

Achiziţia a fost făcută de ramura investiţională a Ingka Group, respectiv Ingka Investments, şi vizează preluarea a 64 de turbine cu o capacitate totală 171 Megawaţi. Performanţa combinată a parcurilor eoliene reprezintă echivalentul consumului a peste 65 de magazine IKEA sau a 150.000 gospodării din România şi depăşeşte consumul din lanţul de aprovizionare IKEA din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO