Companii

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care azerii de la Socar închiriază şase benzinării operate de Aral în vestul ţării

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care...

Autor: Cristina Bellu

06.04.2020, 12:36 125

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Socar, compania petrolieră de stat a Azerbaidjianului, cu 44 de staţii de carburanţi în România, urmează să preia dreptul de folosinţă asupra a şase benzinării operate de compania Aral M.T.B în judeţele Arad, Timiş şi Sibiu.

“În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, spun reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Cele şase unităţi urmează să fie preluate de Socar în baza unui contract de închiriere pe o durată de 10 ani, potrivit datelor transmise  anterior de Consiliul Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO