Companii

Consiliul Concurenţei a amendat 13 agenţii de turism pentru „aranjarea“ preţurilor

Consiliul Concurenţei a amendat 13 agenţii de turism...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.01.2019, 00:07 1474

Consiliul Concurenţei a amendat 13 agenţii de turism şi Asociaţia Na­ţio­na­lă a Agenţiilor de Turism (ANAT) cu amenzi totale de 11,4 mil. lei (circa 2,45 mil. euro) pentru practici necon­cu­ren­ţiale.

Astfel, instituţia a constatat că în pe­rioada iunie 2013-sep­tembrie 2016 cele 13 agenţii de turism şi-au coor­do­nat politicile comerciale, inclusiv printr-un schimb de informaţii sensibile din punct de vedere concurenţial, cu scopul de a nu permite scăderea pre­ţu­rilor pachetelor turistice comer­cializate.

Astfel, agenţiile nu au redus sub un anumit nivel preţul de vânzare către clienţi pentru produsele comer­cializate. Printre aceste produse se numără bile­tele de avion în zboruri de tip charter.

De asemenea, Consiliul Concu­renţei subliniază că cele 13 firme au limitat sau au eliminat campaniile promo­ţionale ale companiilor con­curente care ofereau reduceri sau gra­tuităţi clienţilor şi şi-au împărţit nu­mărul de locuri în avioanele contractate pentru zborurile de tip charter pentru a limita astfel în mod artificial oferta în vederea creşterii preţului de vânzare.

Cea mai mare amendă în urma acestei investigaţii a fost primită de Touring Europabus România, parte a gru­pului Eurolines, con­trolat de Dragoş Anastasiu. Amenda în cazul companiei amintite a fost de aproape 5,4 mil. lei (1,1 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO