Companii

Conferinţa ZF/BT Hello, Bucureşti! Antreprenori români, ieşiţi să faceţi businessuri în regiune, nu e deloc greu! Românilor le este greu să iasă cu businessurile în afară pen­tru că istoric am fost ocupaţi, nu am ocupat

Peste 220 de antreprenori din domenii precum retail, publicitate, ateliere educative, agrobusiness, producţie sau organizări de evenimente au participat la a treia ediţie a seriei de conferinţe Hello!.

Peste 220 de antreprenori din domenii precum retail, publicitate, ateliere educative, agrobusiness, producţie sau organizări de evenimente au participat la a treia ediţie a seriei de conferinţe Hello!.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

02.12.2019, 00:08 738

Antreprenorii români trebuie să aibă curaj să îşi multiplice businessul la nivel regional, bariera lingvistică nemaifiind un motiv pentru oamenii de afaceri locali să se extindă în ţări precum Bulgaria, Ungaria sau Polonia în condiţiile în care obiceiurile de consum sunt asemănătoare.

„Mesajul meu pentu antreprenori este că, în afară de a avea curaj, trebuie să ne uităm foarte bine la regiune pentru că sunt foarte multe oportunităţi. Aşa cum îmi place mie să spun, România este doar un judeţ din Uniunea Europeană sau din regiune. (...) Românilor le este greu să iasă cu businessurile în afară pen­tru că istoric am fost ocupaţi, nu am ocupat“, spune Monica Cadogan, CEO al retai­lerului online Vivre, care este prezent pe opt pieţe din regiune. Ea a fost prezentă la conferinţa Hello, Bucureşti! organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania. Evenimentul din Bucu­reşti a fost al treilea dintr-o serie de conferinţe care a reunit până acum antreprenori din Iaşi şi Cluj.

„Bucureştiul este principalul cuib, princi­palul furnizor de idei al României, chiar dacă sunt şi oraşe care se dezvoltă foarte frumos“, spune Tiberiu Moisă, director general adjunct IMM şi MidCo în cadrul Băncii Transilvania.

În cadrul conferinţei de la Bucureşti, antreprenorii au discutat despre cum au reuşit să dezvolte afacerile pe care le-au creat, despre eşecuri, dar şi despre ce înseamnă să fii antreprenor.

„Antreprenoriatul poate să fie o idee sau o multitudine de idei, dar ca să devină realitate trebuie să fie consumate multă hârtie şi cre­ioane. Nu se naşte nimic foarte uşor. Dacă ai o idee trebuie să o simulezi, să o testezi, să o duci în dinamică. Poate să reuşească astăzi, dar dacă construcţia nu este de lungă durată nu vei reuşi să o duci mai departe“, a declarat în cadrul conferinţei Ioan Enoiu, fondatorul furnizo­rului de inputuri pentru agricultură Naturevo.

Antreprenorii spun că pentru a începe o afacere trebuie să ai curaj şi să-ţi asumi riscuri.

„La noi a fost inconştienţă dublată cu pasiunea pentru muzică. Noi am trăit cu gândul să facem acest festival, am fost invitaţi la o nuntă şi am descoperit Domeniul Ştirbei şi am descoperit locul perfect pentru eve­nimentul nostru. Pe durata celor trei zile am avut 45.000-47.000 de oameni în cadrul festivalul“, a spus John Varbiu, cofondator al festivalului de muzică Summer Well.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO