Companii

Conferinţa „România 100 de ani de business“, Iaşi. Topul celor mai mari afaceri antreprenoriale din Iaşi: zece businessuri româneşti au aproape 3.000 de angajaţi

Conferinţa „România 100 de ani de business“, Iaşi....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.11.2018, 00:07 1344

Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessurile din cele mai importante judeţe, businessuri pe care le va analiza şi în cadrul seriei de conferinţe „România 100 de ani de business“. Miercuri 14 noiembrie, şirul de evenimente ajunge la Iaşi.

Cele mai mari zece afaceri antrepre­no­riale româneşti din judeţul Iaşi au avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,5 mld. lei şi aproape 3.000 de angajaţi, arată o analiză a ZF făcută pe baza da­telor de la Registrul Comerţului. Cea mai mare co­mpanie antreprenorială din acest ju­deţ a fost, după rezultatele de anul trecut, Conex Dis­tri­bu­tion, distribuitor de piese auto controlat de mai mulţi oameni de afaceri, printre care şi fa­mi­lia Prisecaru. A doua cea mai mare companie din judeţ a fost anul trecut Media Rom Grup, dis­tri­buitor de carburanţi, controlat de Ioan Melinte.

Compania a fost înfiinţată în 2001 şi activează în special în partea de est a ţării. Media Rom Grup a avut anul trecut afaceri de 216 milioane de lei şi 21 de anga­jaţi. Podiumul este completat de Indus­tria­lizarea Cărnii Kosarom, producător de carne con­trolat de familia Apostol, cu  afaceri de 166 mil. lei. Compania face parte dintr-un grup mai mare for­mat din Industrializarea Cărnii Kosarom (pro­ce­sarea cărnii), Suinprod (creşterea porcilor) şi Avi-Top (creşterea păsărilor). Ziarul Financiar a început o serie de articole despre businessurile din cele mai importante judeţe, businessuri pe care le va analiza şi în cadrul seriei de conferinţe „Ro­mâ­nia 100 de ani de business“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO