Companii

Conacul Apafi, o clădire veche de 100 de ani din satul Mălâncrav, judeţul Sibiu, readus la viaţă după o investiţie de 900.000 de euro

Conacul Apafi a fost deschis în 2007 şi are o capacitate de cinci camere cu un total de nouă locuri, însă suprafaţa totală a casei este de 500 mp.

Conacul Apafi a fost deschis în 2007 şi are o capacitate de cinci camere cu un total de nouă locuri, însă suprafaţa totală a casei este de 500 mp.

Autor: Miruna Diaconu

07.07.2021, 17:30 2331

♦ Compania Experience Transylvania, controlată de Fundaţia Mihai Eminescu Trust, administrează conacul Apafi, o unitate de cazare dintr-un sat din judeţul Sibiu care are o capacitate cinci camere cu un total de nouă locuri.

FundaŢia Mihai Eminescu Trust (MET), activă în domeniul restaurării clădirilor de patrimoniu, a reînviat o clădire veche de 100 de ani din judeţul Mălâncrav, judeţul Sibiu, pe care a transformat-o într-o unitate de cazare  după o investiţie de 900.000 de euro.

„Experience Transylvania este o parte din fundaţia MET şi este, de fapt, o reţea de case de patrimoniu din zonă, în care se poate sta. Experience Transylvania se ocupă de partea de turism autentic: ne asigurăm că astfel de clădiri, aşa cum este conacul Apafi, sunt întreţinute, rămân în stare bună şi sunt folosite responsabil. Pe lângă conacul Apafi, mai administrăm alte 20 de case de oaspeţi, sunt case tradiţionale săseşti sau maramureşene care, de asemenea, se pot închiria. În multe dintre ele, experienţa cred că seamănă cu o noapte petrecută la Muzeul Satului. Am reuşit să le păstrăm aşa cum erau acum 100-200 de ani, se poate locui în ele şi oferă o experienţă de turism un pic mai specială, nu sunt doar o cazare”, spun reprezentanţii Fundaţiei Mihai Eminescu Trust.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO