Companii

Companiile farma au crescut volumele de medicamente pe piaţă şi cu 27% în ultimii cinci ani

Companiile farma au crescut volumele de medicamente pe...

Autor: Georgiana Mihalache

31.08.2021, 07:00 115

Ultimii cinci ani au adus creşteri chiar şi de două cifre pentru companiile farmaceutice în ceea ce priveşte volumul de medicamente pe care le pun pe piaţa locală şi care au ajuns, prin farmacii, la pacienţii români. Astfel, cinci companii - Zentiva, Sun Pharma, GSK, Krka şi Viatris (fostul Mylan) au crescut volumele cu peste 20%, potrivit datelor ZF pe baza informaţiilor de la compania de cercetare de piaţă Cegedim.

„Lansarea de produse noi este un motiv, deoarece au ieşit în ultimii cinci ani foarte multe produse de sub patent şi atunci producătorii de generice au adus produse noi, mai ieftine. Şi starea de sănătate a populaţiei pare să se fi deteriorat dacă creşte numărul de unităţi vândute“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, preşedintele patrona­tu­lui producătorilor români de medicamente PRIMER şi CEO al Terapia Cluj, unul dintre cei mai mari producători locali de medicamente din ţară.

Cea mai mare creştere în volume a avut-o Glaxo­smith­kline, compania britanică, de peste 27%, din calculele ZF, de la 24 mil. unităţi în 2015 la 31 mil. unităţi în 2020.

Primele zece companii după volum reprezintă mai bine de jumătate din piaţa totală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO