ZF 24

Alin Burcea, preşedinte ANAT: Înlocuirea voucherelor de vacanţă cu o sumă fixă de bani acordată bugetarilor arată lipsă de respect faţă de firmele de turism locale

Alin Burcea, preşedinte ANAT: Înlocuirea voucherelor de...

Autor: Roxana Rosu

08.06.2017, 12:45 181

Înlocuirea voucherelor de vacanţă cu o sumă fixă de bani acordată bugetarilor, de la 1 decembrie 2018, este o decizie dezavantajoasă pentru companiile locale de turism, a declarat preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, după ce  Comisia de Munca a Camerei Deputatilor a aprobat o modificare la Legea Salarizarii Unitare.

”Cel mai important lucru este acela ca de la 1 decembrie 2018 voucherele de vacantaţă, asa cu sunt gandite, ca bonuri valorice, si pentru care ne batem de 3-4 ani de zile, vor fi inlocuite cu bani. Dupa parerea mea este un dispret total si o lipsa totala de respect fata de noi, cei din turism, a ministrului Muncii”,  a mai spus Burcea.

Propunerea anterioară a MInisterului Turismului viza acordarea bugetarilor a unor vouchere de vacanta în valoare de 1.450 de lei de persoană.

”Este puţin probabil ca proiectul Ministerului Turismului să se aplice de la 1 iulie. A intrat în dezbatere publică abia pe 23 mai. Dacă actul normativ se aprobă până la 1 iulie, voucherele de vacanţă nu se pot acorda decât după rectificarea bugetară. Nicio instituţie publică nu avea cum  să îşi prevadă în buget o sumă pentru acordarea voucherelor de vacanţă anterior aprobării unui act normativ”, spun reprezentanţii ANAT.

Agenţiile de turism apreciază că prin noul amendament adus în Comisia de Muncă sumele alocate pentru vacanţele bugetarilor nu se mai îndreaptă spre susţinerea turismului intern, aceştia putând consuma banii şi în alte ţări, spre deosebire de varianta actuală a voucherelor, sub formă de tichete, care s-ar folosi în destinaţii locale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO