Companii

Companiile care operau retailerii de optică OPTIblu şi Optiplaza au fost radiate. Cele două reţele au fuzionat, noul jucător fiind administrat de altă entitate

Companiile care operau retailerii de optică OPTIblu şi...

Autor: Cristina Roşca

16.08.2021, 10:45 415

♦ Cele două afaceri au fost cumpărate de fondul polonez de investiţii Innova Capital în 2019 ♦ Planul pentru OPTIblu şi Optiplaza a fost să le aducă împreună pentru a construi cel mai mare retailer de optică din România.

Companiile Optiplaza şi Optical Network, care operau magazinele de op­tică Optiplaza şi respectiv OPTIblu, au fost radiate în luna au­gust, la 18 şi respectiv 17 ani de la înfiinţare, arată datele de pe platforma de analiză a companiilor Confidas.

Radieriele vin după ce fondul de in­vestiţii Innova Capital, care în 2019 a preluat ambele reţele, a unit acti­vitatea sub aceeaşi umbrelă - Optical Investment Group -, o entitate în­fiinţată acum doi ani. Procesul de fu­ziune prin absorbţie fiind finalizat în luna mai a acestui an.

Planul fondului pentru OPTIblu şi Optiplaza a fost să le aducă îm­preună pentru a construi cel mai ma­re retailer de optică din România, spu­nea recent Krzysztof Kulig, senior part­ner Innova Capital, într-un inter­viu ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO