Companii

Compania​ Tratament Balnear Buziaş din judeţul Timiş îşi închide hotelurile şi restaurantele pe fondul epidemiei de COVID-19 şi al stării de urgenţă

Compania​ Tratament Balnear Buziaş din judeţul Timiş...

Autor: Tibi Oprea

19.03.2020, 18:13 199

Tratament Balnear Buziaş, companie ce administrează câteva hoteluri şi restaurante în staţiunea Buziaş, la 40 de kilometri de Timişoara, a anunţat că în contextul epidemiei de coronavirus şi al instituirii stării de urgenţă în România îşi închide toate unităţile hoteliere şi suspendă astfel activitatea turistică.

“Având în vedere evoluţia situaţiei la nivel national şi internaţional în contextul răspândirii virusului COVID-19 şi instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, începând cu data de 18.03.2020 se suspendă întreaga activitate turistică şi se închid toate unităţile hoteliere ale SC DE TRATAMENT BALNEAR BUZIAŞ SA până la încetarea stării de urgenţă cu posibilitatea prelungirii în funcţie de evoluţia pandemiei şi a altor măsuri ce pot fi luate în perioada următoare până la reluarea activităţii în condiţii normale”, se arată într-un raport la Bursa de la Bucureşti, unde compania este listată.

Tratament Balnear Buziaş are în portofoliu trei hoteluri, cel mai mare dintre ele fiind hotelul Timiş, catalogat cu două stele. Hotelul Phoenix are patru stele şi oferă 43 de camere şi două apartamente, iar hotelul Parc are trei stele şi oferă 136 de camere şi patru apartamente.

Compania este controlată în proporţie de 91,8% de SIF Transilvania (SIF3). De la începutul anului, acţiunile BALN se tranzacţionează la Bucureşti în creştere cu 17,3%, pe fondul unor tranzacţii de 37.500 de lei, emitentul ajungând la o valoare bursieră de 20,4 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO