Companii

Compania ProTV SA, afaceri de 42 de milioane de dolari în primul trimestru

Compania ProTV SA, afaceri de 42 de milioane de dolari...

Autor: Cristina Roşca

29.04.2013, 18:37 161

Compania ProTV SA, liderul pieţei locale de televiziune, a raportat o cifră de afaceri de 42 milioane de dolari la trei luni, cu un profit operaţional de 959.000 de dolari.

Rezultatele ProTV SA, care include posturile ProTV, Acasă TV, Acasă Gold TV, ProCinema, Sport.ro, ProTV Internaţional, Pro TV Chişinău şi MTV România, au fost anunţate luni de grupul american CME (Central Media European), acţionarul companiei.
CME este listată pe piaţa bursieră NASDAQ şi la Bursa din Praga, şi are operaţiuni în Europa Centrală şi de Est. În primele trei luni, cifra de afaceri raportată pentru tot grupul CME a fost de 137 milioane de dolari, cu un minus operaţional (OIBDA) de 20,6 milioane de dolari.

"2013 este un an al acţiunilor curajoase în încercarea de a restabili valoarea pe care trebuie să o primim pentru produsele noastre. Am majorat tarifele la publicitate şi taxele de difuzare. Rezultatele din primul trimestru reflectă efectele implementării în primă fază a acestor acţiuni. Deşi am avut rezultate bune în majoritatea ţărilor, am întâmpinat rezistenţă din partea anumitor agenţii de media şi clienţi de advertising din Cehia unde consumul de GRP-uri a scăzut, situaţie ce a avut impact asupra veniturilor şi a rezultatului operaţional. Ne vom menţine în continuare fermi pe poziţie în ceea ce priveşte politica de preţ atât în Cehia cât şi în celelalte pieţe unde operăm, în încercarea de a modifica trendul descrescător al preţurilor de publicitate pe TV. Suma pe care vrem să o strângem ca urmare a vânzării de acţiuni anunţate astăzi va permite să ne executăm în continuare strategia şi să reducem gradul de îndatorare. După efectuarea tranzacţiei ne aşteptăm să avem resursele necesare pentru a ne îndeplini scopul principal: creşterea CME”, a declarat Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul executiv al CME.

Grupul american a anunţat o majorare de capital cu acţiuni comune în valoare de 174 mil. dolari concomitent cu un plasament de acţiuni preferenţiale către Time Warner, acţionarul principal, în valoare de 200 mil. dolari. Banii vor fi folosiţi pentru răscumpărarea unor obligaţiuni scadente în 2016. Banca americană de investiţii JP Morgan este intermediarul majorării de capital cu acţiuni comune.

CME este o companie de media şi entertainment integrată care operează în şase ţări din Europa Centrală şi de Est acoperind o populaţie de 50 de milioane de persoane. Grupul are operaţiuni în Cehia, România, Slovenia, Slovacia, Croaţia şi Bulgaria. Cehia şi România sunt principalele pieţe ale CME.

CME operează prin trei divizii – broadcasting (canalele de televiziune), conţinut prin Media Pro Entertainment şi New Media.

Adrian Sârbu, preşedintele şi directorul executiv al grupului este acţionar al CME şi deţine în România mai multe active pe piaţa media, printre care Ziarul Financiar şi Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO