Companii

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan s-a declarat interesată să cumpere Oltchim

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan s-a declarat interesată să cumpere Oltchim

Autor: Cristina Roşca

12.10.2012, 18:19 2373

SOCAR, compania petrolieră de stat din Azerbaidjan care îşi dezvoltă o reţea de benzinării în România, a reafirmat în această săptămână că ar fi interesată să cumpere Oltchim. Azerii au pus de asemenea ochii pe rafinăria Arpechim, potrivit unor surse diplomatice.

Intentia celor de la SOCAR este de a lipi activitatile de petrochimie ale Arpechim cu cele ale combinatului Oltchim urmând ca azerii să formeze un complex. Compania azeră şi-a mai manifestat interesul pentru cele două companii încă din 2008 însă până în prezent afirmaţiile nu depăşit pragul de declaraţii.

Afirmaţiile vin în contextul în care privatizarea Oltchim a eşuat, iar întregul proces a fost transformat într-un scandal. Situaţia de la combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea se complică pe zi ce trece, în condiţiile în care din cauza întârzierilor la plată unele bănci creditoare au blocat conturile companiei astfel că banii pe care statul ar dori să-i transfere către combinatul chimic pentru repornirea instalaţiilor s-ar scurge în conturile acestor bănci, iar la Oltchim nu ar mai ajunge nimic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO