Companii

Compania Milena Medical, deţinută de două farmaciste, deschide un centru de testare Covid în Aeroportul Otopeni, după modelul din marile aeroporturi din lume

Compania Milena Medical, deţinută de două farmaciste,...

Autor: Cristina Roşca

31.03.2021, 11:41 1659

♦ Milena Medical Center, deţinută în mod egal de Carmen Adina Chiriac şi de Corina Nicoleta Unguritu, a avut afaceri de 700.000 de lei în 2019, plus 3,5% ♦ Această companie face recoltările, probele fiind analizate în laboratoarele Synlab.

În Aeroportul Internaţional Henri Coandă s-a deschis la 1 aprilie 2021 un centru de testare Covid, ce realizează non stop atât teste RT-PCR, cât şi rapide, rezultatele fiind gată în maximum 6 ore şi respectiv maximum 15 minute.

Acesta este primul astfel de centru situat în incinta unui aeroport din România, autorizat, însă este un model deja testat pe marile aeroporturi din lume.

Centrul va fi operat de compania Milena Medical Center, deţinută în mod egal de Carmen Adina Chiriac şi de Corina Nicoleta Unguritu. Compania a avut afaceri de 700.000 de lei în 2019, plus 3,5%. Această companie operează o clinică medicală activă pe piaţă de şase ani.

Cele două antreprenoare au şi farmacia Milena, din localitatea Roşu, la ieşire din cartierul bucureştean Militari, operată pe o companie diferită cu afaceri de 3,5 mil. lei, plus 6%.

Milena Medical a câştigat licitaţia deschisă cu strigare, organizată de către Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A pentru „Închirierea unei suprafeţe în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă – corp de legătură AB4, parter, latura de S-V, pentru activitatea Centru Testare COVID 19”, pe o durată de 2 ani, spun oficialii companiei.

Centrul de Testare Covid Milena lucrează în parteneriat cu Laboratoarele Synlab, companie prezentă pe plan local din 2005. Mai exact, centrul recoltează, iar probleme merg la unul dintre laboratoarele Synlab, în total aproape 50 la nivel naţional.

Synlab a avut afaceri de 36 mil. lei în 2019 şi 200 de angajati. Datele din 2019 indică o creştere abusinessului de 14% faţă de anul anterior. Synlab are centre de testare în aeroporturile din Portugalia – Lisboa, Faro, Madeira, Porto, Columbia – Bogota, UK – Bristol, Germania, Estonia – Tallinn, spun reprezentanţii companiei care are şi parteneriate cu linii aeriene precum Air France.

„Testarea rămâne esenţială pentru stoparea răspândirii virusului şi pentru ruperea lanţurilor de infecţii. Prin parteneriatul cu cei de la Milena Medical Center, ajutăm cât mai mulţi oameni (...) să aibă un zbor cât mai liniştit”, spune Andreea Oncioiu, director general Synlab Romania.

Un test RT-PCR costă 350 lei în intervalul 08.00 – 20:00 şi 390 lei în intervalul 20:00 – 08.00. Un test antigen SarS COV-2 este 150 lei în intervalul 08:00 – 20:00 şi 170 lei în intervalul 20:00 – 08:00.

“Asigurarea tuturor condiţiilor necesare unei călătorii în siguranţă constituie principala preocupare a CN Aeroporturi Bucureşti”, adaugă Cosmin Cătălin Peşteşan, director general al CN Aeroporturi Bucureşti.

 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO