Companii

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurori

Compania Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de...

Autor: Monica Moanea

13.05.2016, 11:11 177

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că firma Hexi Pharma a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Până la momentul transmiterii ştirii procurorii nu au făcut publice date referitoare la acuzaţia care i se aduce societăţii.

Poliţiştii fac, vineri, percheziţii informatice în dosarul Hexi Pharma, fiind verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general Flori Dinu şi ale chimistului fabricii, între timp, mai multe echipe de poliţişti făcând noi verificări la sediul firmei, spun surse judiciare.

Anchetatorii caută date ce ar putea susţine indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru "zădărnicirea combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse".

În paralel, procurorii fac audieri la sediul Parchetului General, fiind citat administratorul legal al firmei.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanţei. Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei, primul termen din dosar urmând să aibă loc la data de 17 mai, la Tribunalul Bucureşti.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO