Companii

Compania din construcţii Pomponio a făcut afaceri de 66 mil. lei în 2019, mai mult decât dublu faţă de 2018. Anul trecut a fost primul sub acţionariatul irlandezilor de la CRH

Compania din construcţii Pomponio a făcut afaceri de 66...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.07.2020, 00:07 304

Prin Pomponio SRL, sunt operate fabricile de producere a betonului din Vinţu de Jos (judeţul Alba), Sibiu (judeţul Sibiu), Turda (judeţul Cluj), Simeria Veche (judeţul Hunedoara), Drâmbar (judeţul Alba) şi Decea (judeţul Alba).

Pomponio SRL, o companie care produce beton şi care a fost preluată la începutul anului trecut de irlandezii de la CRH, a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri mai mult decât dublă faţă de anul anterior, cu un rezultat de 66 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania a înregistrat un profit de 23,3 milioane de lei, faţă de pierderi de peste 3 milioane de lei cu un an în urmă. Numărul mediu de angajaţi ai Pomponio SRL a ajuns la 93, cu 26 mai mult faţă de 2018.

Pomponio SRL face parte din grupul Pomponio, alături de com­paniile Pomponio Construcţii (res­ponsabilă de lucrările de construcţii civile, agricole, industriale, drumuri, po­duri), Pomponio Logistic (prin care este operat un parc auto propriu) şi LMV Metal Construction (o hală de producţie de 7.000 mp cu o capacitate de 700 de tone de structuri metalice pe lună). Doar Pomponio SRL a fost preluată de CRH.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO