Companii

Compania controlată de Boromir şi gigantul francez Kalizea a primit 13 mil. lei la capital

Sectorul de morărit şi panificaţie, unde activează peste 6.000 de companii, ajunge anual la circa 10 miliarde de lei

Sectorul de morărit şi panificaţie, unde activează peste 6.000 de companii, ajunge anual la circa 10 miliarde de lei

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.11.2016, 00:02 877

Kalizea Boromir, companie creată de producătorul de panificaţie Boromir Prod şi cea mai mare cooperativă agricolă din Franţa, Kalizea SAS, a primit o infuzie de capital de peste 13 milioane de lei (3,4 mil. euro) în luna septembrie, conform datelor de la Registrul Comerţului. Boromir Prod Buzău deţine 40% din acţiunile acestei companii, conform datelor transmise anterior de producător.

Kalizea este membră a grupului francez Vivescia Industries, un gigant cu afaceri de 4 mld. euro, cea mai mare cooperativă agricolă din Franţa cu o capacitate de procesare de 4 mil. tone, arată datele de pe site-ul companiei. Vivescia Industries are circa 270 de silozuri cu 8.300 de angajaţi. Gigantul francez este cel mai mare procesator de porumb din Europa. Vivescia Industries este prezent în 26 de ţări şi are 80 de fabrici. La nivel individual, Kalizea este prezentă în Franţa şi Polo­nia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO