Companii

Compania austriaca Hertz a ajuns actionarul principal de la Armatura

01.02.2005, 00:00 62

Compania austriaca Hertz Armaturen a devenit principalul actionar al producatorului de robinete de uz casnic Armatura Cluj - Napoca, in urma unei operatiuni de majorare a capitalului social la care Asociatia Salariatilor, care detinea cea mai mare participatie in cadrul Armatura, nu a subscris.
Anterior derularii acestei majorari, Asociatia Salariatilor controla 40% din actiunile Armatura. Dupa definitivarea operatiunii de majorare, participatia detinuta de Asociatia Salariatilor a scazut pana la 20%. In acelasi timp, cota austriecilor de la Hertz a crescut la 44,7%.
"Asociatia Salariatilor a hotarat in Adunarea Generala sa nu subscrie pentru ca acest lucru ar fi implicat un efort financiar pe care asociatia nu si-l permitea", a explicat Petru Turc, presedintele consiliului de administratie al Armatura.
El a mai precizat ca, din intentiile exprimate pana in prezent de Hertz, aceasta companie nu doreste neaparat obtinerea pozitiei de actionar majoritar in cadrul Armatura, ci mai ales dezvoltarea in continuare a societatii. Potrivit legii pietei de capital, Hertz va trebui sa faca si o oferta publica de preluare pentru restul actiunilor pe care nu le detine la Armatura, o data cu depasirea pragului de 33%.
Ceilalti doi actionari semnificativi ai Armatura, Banca Transilvania si fondul de investitii Broadhurst au subscris in general atat cat a fost nevoie pentru a-si pastra participatiile detinute in cadrul companiei. Banca Transilvania controleaza 5,093% din actiuni, in timp ce Broadhurst are o detinere de 5,09%. Alti actionari cu participatii de peste 1% sunt persoana fizica Dumitru Magdau si fondul de investitii Discover Investment, care controleaza 1,6% din actiuni, respectiv 1,1%.
Armatura a realizat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri de 4,7 milioane de euro, profitul net fiind in jurul a 11.000 euro.
Actiunile Armatura sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri perfectandu-se la pretul de 7.500 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de peste 6 milioane de euro, in conditiile noului capital social al Armatura.
catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO