Companii

Compania aeriană greacă Aegean a intrat în acţionariatul transportatorului român Animawings

Compania aeriană greacă Aegean a intrat în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.03.2020, 00:00 1104

Aegean, companie aeriană din Grecia care transportă anual peste 13 milioane de pasageri, a preluat un pachet de 25% din acţiunile transportatorului aerian Animawings, parte a grupului Memento (Christian Tour).

Valoarea tranzacţiei a fost de 412.000 de euro, arată datele de pe site-ul companiei aeriene.

Animawings este o companie aeriană specializată în chartere lansată în acest an. Acţionarii operatorului aerian sunt companiile Memento Group, din care face parte şi turoperatorul român Christian Tour, precum şi operatorul aerian elen Orange2Fly, conform ultimelor date.

Compania se aşteaptă la un număr de 300.000 de pasageri, iar în 2024 peste un milion de pasageri vor alege serviciile aeriene ale acesteia. Recent, în flota companiei a intrat prima aeronavă, un Airbus A320-200 cu 174 de locuri. Activitatea Animawings va începe în mai.

Grupul Memento, dezvoltat de proprietarii Christian Tour, are afaceri totale de circa 200 de milioane de euro anual din turism, transporturi, tehnologie, construcţii, brokeraj şi industria hotelieră, conform ultimelor date. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO