Companii

Compania aeriană Croatia Airlines renunţă la cursele spre Bucureşti, însă agenţiile locale lansează chartere spre staţiunile croate

Compania aeriană Croatia Airlines renunţă la cursele...

Autor: Cristina Roşca

09.04.2021, 11:30 167

Compania aeriană Croatia Airlines va renunţa la zece din­tre rutele pe care le-a operat din Zagreb în vara lui 2019, înain­te de izbucnirea pandemiei, scrie presa locală. Printre des­tinaţiile care nu se mai găsesc în ofertă se numără şi Bu­cu­reştiul, alături de Barcelona, Lisabona şi Praga. Aceste ru­te, pe care compania naţională aeriană a Croaţiei le-a in­tro­dus treptat din vara lui 2016, erau operate sezonier, vara, de regulă între aprilie şi octombrie.

În România, operatorul aerian croat a intrat în 2017, când a început să opereze zboruri din Bucureşti spre Zagreb, Split, Pula, Dubrovnik şi Zadar (ultimele patru cu zbor prin Zagreb), conform datelor de pe site-ul companiei.

Pandemia a lovit în plin industria aeriană, motiv pentru care mai mulţi transportatori a trebuit să îşi restructureze portofoliul de destinaţii astfel încât să rămână în business. Multe companii aeriene au intrat în faliment sau au avut nevoie de injecţii masive de capital de la stat pentru a supravieţui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO