Companii

Comisia Europeană cere României să aplice corect Directiva de combatere a spălării banilor

Comisia Europeană cere României să aplice corect...

Autor: Mihai Draghici

18.02.2021, 16:33 73

"Comisia Europeană a trimis astăzi scrisori formale de notificare Germaniei, Portugaliei şi României din cauza transpunerii incorecte a Directivei a IV-a pentru combaterea spălării banilor (AMLD4). Termenul de transpunere a Directivei era 27 iunie 2017. În urma unei evaluări privind transpunerea măsurilor, Comisia Europeană a stabilit că prevederi ale Directivei nu au fost transpunse corect în legislaţia naţională. Combaterea spălării banilor şi a finanţării terorismului sunt esenţiale pentru asigurarea stabilităţii financiare şi a securităţii Europei", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat joi pe site-ul instituţiei.

"Germania, Portugalia şi România au la dispoziţie două luni pentru a da răspunsuri satisfăcătoare la argumentele Comisiei Europene. În caz contrar, Comisia poate decide să transmită un aviz argumentat", subliniază Executivul Uniunii Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO