Companii

Comisarul european Corina Creţu îi dă 176 mil.euro lui Marian Oprişan pentru reţele de apă potabilă în Vrancea

Comisarul european Corina Creţu îi dă 176 mil.euro lui...

Autor: Roxana Rosu

28.11.2017, 14:42 6261

Judeţul Vrancea va primi aproape 176 milioane de euro din Fondul European de coeziune pentru lucrări în infrastructura de gestionare şi distribuţie a apei în diferite oraşe din judeţ, a anunţat comisarul european Corina Creţu.

Preşedintele Consiliului judeţean Vrancea este Marian Oprişan, unul dintre cei mai longevivi lideri judeţeni.

"Accesul la o apă potabilă de calitate nu ar trebui să constituie un lux. Şi totuşi, aceasta era situaţia pentru numeroşi locuitori din România, înainte ca politica de coeziune să intervină. Sprijinul oferit reprezintă un exemplu concret al solidarităţii europene".

Proiectul cu finanţare europeană, ce prevede în principal construcţia şi reabilitarea a zeci de km din reţeaua de distribuţie şi canalizare, va permite unui număr suplimentar de 66.460 de locuitori din regiune să aibă acces la apă potabilă de calitate. De asemenea, aproximativ 57.440 de locuitori vor beneficia de un sistem modern de colectare şi tratare a apelor uzate.

Alte  76 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi investite în lucrările ce vor fi efectuate la drumul naţional E79. Lucrările au în vedere secţiunea de drum ce leagă oraşele Deva şi Oradea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO