Companii

Comfert: Fermierii să nu se mai plângă. Cu 7.000 ha, noi am făcut 1 mil. euro profit

Comfert: Fermierii să nu se mai plângă. Cu 7.000 ha, noi am făcut 1 mil. euro profit

Cătălin Grigoriu, directorul general al Comfert Bacău

Autor: Gabriel Razi

19.12.2012, 00:07 3458

Cătălin Grigoriu, directorul general al Comfert Bacău, unul dintre primii zece jucători de pe piaţa distribuţiei de îngrăşăminte cu activităţi şi în domeniul producţiei agricole sau în comerţul cu cereale, spune că fermierii nu au niciun motiv să anunţe că au înregistrat pierderi în condiţiile în care preţurile mari pentru materiile prime agricole au anulat în mare măsură reducerile de productivitate cauzate de secetă.

"Fermierii nu au de ce să se plân­gă. Condiţiile meteo precare sunt reale, dar nimeni nu spune câţi bani se fac din agricultură. Noi, la 7.000 de hectare, am făcut peste un milion de euro profit", explică Cătălin Grigoriu, care este şi fiul fondatorului Comfert. Profitabilitatea crescută a diviziei de producţie agricolă l-a determinat pe şe­ful Comfert să arendeze mai mult te­ren astfel că în acest an a ajuns să lucreze de 4,5 ori mai mult decât în 2011.

Comfert Bacău va încheia acest an cu afaceri estimate la 120 milioane de euro, în creştere cu o treime faţă de anul trecut.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO