Companii

Comerţul modern a ajuns la şase miliardari în euro. Un alt retailer se pregăteşte să intre în acest „club select“ în 2017

Autor: Cristina Roşca

14.01.2017, 08:00 359

Retailerul belgian Mega Image a devenit cel mai nou miliardar în euro din comerţul local dacă cifra de afaceri a crescut în semestrul doi în acelaşi ritm ca în primele şase luni ale anului.

Până acum clubul miliardarilor în euro din comerţul local cu dominantă alimentară număra cinci membri, respectiv Kaufland, Carrefour, Lidl, Auchan şi Metro Cash & Carry. Prima companie din comerţ care a atins acest prag a fost Metro Cash & Carry în 2004, urmat în 2008 de Carrefour şi doi ani mai târziu de Kaufland. Ceilalţi doi jucători au trecut de pragul de 1 mld. euro cifră de afaceri în 2015.

Retailerul belgian Merga Image a terminat primul se­mes­tru din 2016 cu afaceri de aproape 2,2 mld. lei, în urcare cu 32% com­parativ cu aceeaşi perioadă din 2015. Dacă belgienii şi-au men­ţinut ritmul de creştere şi în partea a doua a anului, busi­nessul a depăşit 4,7 mld. lei, respectiv pragul de 1 mld. euro. Anul acesta Profi ar putea intra la rândul său în acest club.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO