Companii

Comenzile la export au crescut cu 22% businessul producătorului de porţelan Apulum din Alba Iulia. Pentru 2017, afacerile sunt estimate la 35 mil. euro, plus 20%

Comenzile la export au crescut cu 22% businessul...

Autor: Laurentiu Cotu

07.02.2017, 00:02 436

Compania estimează că va produce în acest an de peste 35 mil. euro, în creştere cu peste 20% faţă de anul trecut.

Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia, despre care reprezentanţii IKEA au spus că a fabricat „cel mai de succes produs“ realizat pentru ei în România, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 133 mil. lei (29 mil. euro), mai mult cu 22% faţă de anul anterior, pe fondul unei cereri în creştere pe piaţa externă.

„Afacerile companiei noastre au crescut pe seama unei cereri tot mai mari pe piaţa externă. Ne aşteaptă un an mult mai bun decât cel care a trecut, ţinând cont de evoluţia pieţei externe, de portofoliul de comenzi pe piaţa internă, precum şi de investiţiile pe care le avem în plan în 2017“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.

Compania exportă în prezent peste 92% din producţia fabri­cii de porţelan din Alba Iulia în toată Europa şi în Me­xic, iar prin intermediul companiei IKEA produsele Apulum ajung şi în America de Nord, Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud. Oficialii companiei declarau anterior că Apulum Alba Iulia este cel mai mare producător de porţelan din Europa, în condiţiile în care compania are o singură fabrică, la Alba Iulia, cu o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO