Companii

Combinatul siderurgic Donalam investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din Călăraşi

Combinatul siderurgic Donalam investeşte peste 11...

Autor: Roxana Rosu

16.09.2020, 11:30 1551

AFV Beltrame Group, acţionarul principal al companiei Donalam, unul dintre cei mai mari producători europeni de bare din oţel şi oţeluri speciale, investeşte peste 11 milioane de euro în modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic din Călăraşi.

Noua tehnologie o va înlocui pe cea care datează din anii ’70-’80 şi va contribui la reducerea cu până la 40% a emisiilor de carbon şi la creşterea competitivităţii barelor din oţel realizate în România.

Investiţia va fi realizată din fonduri proprii şi este estimată a fi finalizată până în 2022.

“Planificasem această investiţie în cadrul grupului înainte ca Parlamentul European să aprobe The Green Deal, proiect prin care obligă statele membre la investiţii majore astfel încât, până în 2050, UE să devină neutră climatic. Ne bucură foarte mult că viziunea noastră şi investiţiile pe care le avem planificate au de acum şi un suport legislativ şi instituţional, atât la nivel european cât şi naţional. Pe lângă investiţia de 11,3 milioane euro, deja în curs de implementare, analizăm o investiţie mult mai amplă, de peste 100 milioane euro care să schimbe paradigma industriei siderurgice, considerată foarte mult timp, extrem de poluantă. Avem ambiţia ca în câţiva ani să avem în România cel mai ‘verde’ combinat siderurgic din Europa”, a declarat Carlo Beltrame, CEO Donalam Călăraşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO