Companii

Comănescu mai cumpără o platformă şi ajunge la 8 unităţi care caută “aurul negru”

Comănescu mai cumpără o platformă şi ajunge la 8...

Autor: Roxana Petrescu

11.08.2014, 14:20 1037

Grup Servicii Petroliere, companie specializată în forajul marin controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, a achiziţionat o nouă platformă de foraj, GSP Magellan, flota firmei ajungând astfel la opt unităţi. Tranzacţia a fost realizată în contextul în care la începutul acestui an GSP anunţa că a mai achiziţionat trei nave suport pentru platformele marine. După această nouă tranzacţie, flota de nave a GSP a ajuns la 13 unităţi.

“GSP Magellan este a doua platformă de foraj care intră în floata GSP. Compania desfăşoară în acest moment activităţi în Marea Neagră, Marea Mediterană, Marea Nordului, zona arctică şi Golful Mexic”, se arată pe site-ul Grup Servicii Petroliere.

Potrivit unor date transmise anterior de com­panie, anul trecut GSP a înregistrat o cifră de afaceri de 291 mil. dolari (219 mil. euro) şi un profit net de 13,2 mil. dolari (circa 10 mil. euro), cifrele reprezentând rezul­ta­tele consolidate obţinute de GSP în Ro­mânia şi pe pieţele externe pe care activează. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO