Companii

Comănescu face primii paşi în Marea Nordului

Comănescu face primii paşi în Marea Nordului

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

12.03.2012, 00:00 191

Grup Servicii Petroliere (GSP), companie specializată în forajul marin aflată în portofoliului grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, a făcut primii paşi în Marea Nordului, zonă foarte căutată de petrolişti datorită potenţialului ridicat de hidrocarburi.

Astfel, compania a anunţat semnarea a două contracte cu Wintershall Nordzee Olanda, firmă controlată de germanii de la Wintershall, parte a grupului BASF. Unul dintre contracte vizează construirea unei conducte offshore cu o lungime de 30 de kilometri, lucrările urmând să înceapă din luna iunie. Cel de-al doilea contract, care presupune efectuarea unor lucrări de foraj offhore, va începe în luna mai, având în prima fază o durată de un an de zile.

"Acest contract marchează intrarea GSP pe piaţa din Marea Nordului după ce deja am intrat pe pieţele din Marea Neagră, Mediterană, Rusia şi Mexic", a declarat Stuart Oakley, directorul general executiv al GSP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO