Companii

Comănescu are contracte pentru toate marile proiecte din Marea Neagră şi speră la 300 mil. dolari

Antreprenori locali

Gabriel Comănescu

Gabriel Comănescu

Autor: Roxana Petrescu

28.10.2019, 00:08 1651
Grup Servicii Petroliere (GSP), firma de foraj marin controlată de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu, are semnate contracte pentru toate marile proiecte din Marea Neagră şi speră să termine anul cu un business de 300 de milioane de dolari (circa 1,3 mld. lei).

„În 2016-2017 am fost în comă“, spune Gabriel Co­mănescu, unul dintre cei mai cunoscuţi an­tre­prenori locali. Proprietar al singu­rului business de foraj marin din Ro­­mânia, Comănescu a trecut de la extaz la agonie în ulti­mii ani, sute de oameni plecând din compania pe care o deţine.

Însă noile proiecte de foraj din Marea Neagră, dar şi o schimbare de strategie par a aduce noi forţe pentru busi­nessul lui Comănescu, care spune că are şanse ca anul acesta să termine cu afaceri de 300 de milioane de dolari (circa 1,3 mld. lei).

„Am schimbat conceptul. Am trecut de la contracte individuale, la contracte complete care să aibă partea de foraj şi de construcţii marine. În viitor ne vom concentra pe astfel de lucrări în ape de adâncime mică şi medie. Mai departe nu mergem, ne cunoaştem lungul nasului“, explică omul de afaceri, care mai deţine 7 platforme de foraj marin.

Unul dintre contractele care vor debuta zilele acestea vizează săparea unui noi sonde, de mare adâncime, pentru consorţiul format din ruşii de la Lukoil şi Romgaz în perimetrul Trident din Marea Neagră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO