Companii

Colegiul Medicilor: Dezbaterea publică privind sistemul de sănătate nu se axează pe adevăratele subiecte relevante

 Colegiul Medicilor: Dezbaterea publică privind sistemul de sănătate nu se axează pe adevăratele subiecte relevante

Autor: Ioana David

20.01.2013, 12:55 237

Dezbaterea publică privind sistemul de sănătate este parazitată de teme marginale şi nu se axează pe adevăratele subiecte relevante pentru sistemul sanitar din România, este de părere Colegiul Medicilor din România.

"Considerăm că impunerea unor criterii de finanţare după forma de proprietate a serviciilor medicale, precum şi obligarea medicilor de a lucra, fie în sistem public, fie în sistem privat, nu vor avea nici un efect benefic pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei României. Adevăratele probleme ale sistemului sunt subfinanţarea, deficitul de personal calificat şi o legislaţie confuză care se pretează la interpretări şi care vulnerabilizează atât corpul medical, cât şi pacienţii", a spus Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Recent, ministrul sănătăţii a anunţat că stat va mai deconta bani pentru spitalele private numai pentru ambulatoriu, internare de zi, iar pentru spitalizare numai dacă sunt unice pe plan local sau dacă efectuează intervenţii care nu se fac în spitalele de stat dintr-o anumi­tă regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO