Companii

Colacul de salvare pentru agenţiile de turism: În lipsa vacanţelor la schi, turiştii „se bat“ pe charterele spre Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană. „Faptul că sunt zboruri fără escală contează foarte mult“

Un sejur pentru o persoană în Maldive, cu zbort charter direct şi cazare la un hotel de patru stele începe de la 1.200 de euro.

Un sejur pentru o persoană în Maldive, cu zbort charter direct şi cazare la un hotel de patru stele începe de la 1.200 de euro.

Autor: Miruna Diaconu

22.12.2020, 16:45 836

Cererea pentru destinaţiile exotice a crescut considerabil în contextul în care multe dintre ţările cunoscute ca fiind destinaţii pentru sezonul de iarnă au anunţat că sezonul de schi din acest an este amânat. Astfel, turiştii, care în alţi ani mergeau către destinaţiile de schi, au ales anul acesta să meargă către ţările mai calde. Turiştii români s-au reorientat şi au ales să meargă în iarna acesta către destinaţiile exotice, astfel că, cererea a fost considerabil mai mare faţă de cea a anului trecut.

Turismul a fost puternic afectat de pandemie dat fiind că mulţi călători au ales să stea acasă ori din motive de teamă de a nu se îmbolnăvi, ori din cauza restricţiilor impuse de diferite state. Totuşi, în această perioadă, există turişti care aleg să plece în vacanţă. Cele mai populare în această perioadă sunt Maldive şi Zanzibar, dar cererea pentru Maldive este mai mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO