Companii

Colaborare între cercetători, universităţi şi business. DDS Diagnostic, producător român de teste, a lansat testul PCR „made in Romania“ după un parteneriat cu alţi cercetători

Dana Stan, acţionara DDS Diagnostic: „Este un kit robust, testat pe o gamă largă de echipamente de RT-PCR aflate pe piaţă“.

Dana Stan, acţionara DDS Diagnostic: „Este un kit robust, testat pe o gamă largă de echipamente de RT-PCR aflate pe piaţă“.

Autor: Georgiana Mihalache

15.11.2021, 17:45 190

♦ Compania DDS Diagnostic, înfiinţată în 2002, a început în 2020 să producă teste antigen rapide pentru diagnosticarea COVID-19 ♦ Anul acesta, în urma finanţării unui proiect de cercetare, compania a intrat şi pe nişa fabricării testelor PCR, cel mai eficient mod pentru diagnosticarea COVID-19.

DDS Diagnostic, companie prezentă pe piaţa locală de aproape două decenii, condusă de doctorul chimist Dana Stan, a anunţat lansarea kiturilor PCR pentru diagnosticarea COVID-19, după un efort comun al mai multor cercetători de la universităţi, spitale  din ţară.

Este printre puţinele exemple de colaborare între cercetători români şi mediul de business pentru a dezvolta un produs. „Acest produs – Kitul Multiplex RT-PCR Sars-CoV-2 – pe care DDS îl scoate pe piaţă este rezultatul unei munci susţinute şi al unei colaborări reuşite. Este vorba despre o întreagă echipă de profesionişti, cerce­tători şi specialişti de prestigiu din România“, a spus Dana Stan, acţionara DDS Diagnostic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO