Companii

Clujul mai are până să devină destinaţie de city-break. Hotelier: „Pe weekenduri avem cel mai slab grad de ocupare. Oraşul trebuie promovat“

Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcute de familia de italieni Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcute de familia de italieni Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

Autor: Mirabela Tiron

15.05.2024, 00:05 88

♦ Gradul mediu de ocupare al hotelului de cinci stele Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca a fost de 35% în ianuarie-aprilie, similar cu cel de anul trecut ♦ Hotelul are un nou centru spa pe 1.500 mp, o investiţie de un milion de euro.

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj, parte a lanţului italian Select Hotels Group, esti­mea­ză pentru acest an să atingă pragul de 40 de milioane de lei, faţă de 35 de milioane de lei anul anterior, după ce a deschis centrul spa.

„Primele patru luni sunt similare ca grad de ocupare cu perioada de anul trecut. Avem un grad mediu de ocupare de 35%. Cea mai slabă ocu­pare o avem pe weekenduri. Cluj tre­buie promovat ca destinaţie de city­break, vedem acum doar o licărire pe partea de leisure“, a declarat pentru ZF Simion Prunean, administratorul hotelului şi acţionar minoritar, cu un pachet de 5%.

Grand Hotel Italia, cu o capa­citate de 187 de camere, dar şi 14 săli de conferinţă se întinde pe o suprafaţă de peste 30.000 mp. Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcute de fami­lia de italieni Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

„Din totalul clienţilor cel mult 30% sunt străini care vin pentru evenimente, restul români. Am finalizat investiţia de un milion de euro în centrul spa şi sperăm să susţină creşterea cifrei de afaceri“. Centrul spa se întinde pe 1.500 de metri pătraţi şi include piscină, saune, săli de masaj şi o sală de fitness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO