Companii

Clujenii de la EVW Holding au teren la Braşov pentru o reprezentanţă de 2 milioane de euro

Clujenii de la EVW Holding au teren la Braşov pentru o reprezentanţă de 2 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

12.06.2011, 23:34 474

Importatorul şi distribuitorul camioanelor DAF în România, EVWHolding din Cluj, şi-a propus să demareze în acest an construcţiaunei reprezentanţe la Braşov, proiectul fiind în prezent în stadiude autorizare, iar investiţia fiind estimată la 2 mil. euro.Clujenii au finalizat recent o investiţie de 7 mil. euro înconstrucţia unui nou centru de vânzări şi service în localitateaGilău (foto), judeţul Cluj.

EVW Holding a achiziţionat în ultimii ani mai multe terenuri înCluj, Braşov şi Constanţa în vederea dezvoltării unor centre devânzări. Importatorul a mai deschis în acest an un magazin de pieseauto la Piteşti şi un centru de vânzări şi service la Craiova.Importatorul DAF şi-a bugetat pentru 2011 o creştere a vânzărilorcu 15-20% faţă de anul trecut. Compania a încheiat exerciţiulfinanciar din 2010 cu o cifră de afaceri de circa 58 mil. euro,înregistrând un plus de 11% faţă de anul precedent.

Evoluţia pozitivă a vânzărilor EVW Holding s-a datorat în mareparte relansării în 2010 a transporturilor internaţionale şi asegmentului de distribuţie, potrivit reprezentanţilor companiei.EVW Holding este deţinută de doi antreprenori locali, Ioan Chiţa cuo participaţie de 33% din acţiuni şi Mircea Dorel Mureşan cu 17%din titluri şi de grupul olandez E VAN WIJK, cu 50% din acţiuni,potrivit datelor Registrului Comerţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO