Companii

Clinicile dentare Dr. Leahu au încheiat primul semestru cu venituri de 44,4 milioane lei, dublu faţă de nivelul din perioada similară de anul trecut, şi un profit net de 4,8 milioane lei, faţă de pierderi de 1,8 milioane lei în S1 2020

Clinicile dentare Dr. Leahu au încheiat primul semestru...

Autor: Roxana Rosu

30.09.2021, 13:56 367

Clinicile dentare Dr. Leahu au încheiat primul semestru cu venituri de 44,4 milioane lei, dublu faţă de nivelul din perioada similară de anul trecut, şi un profit net de 4,8 milioane lei, faţă de pierderi de 1,8 milioane lei în S1 2020, arată raportul financiar publicat la BVB.

Din încasările totale, jumătate provin din serviciile de implantologie. Clinica Caramfil din Capitală a generat venituri de 12 milioane lei, iar cea de la Rin Grand Hotel 5,9 milioane lei.

Rezultatul EBIDTA s-a majorat cu 9,9%, la 4,41 miliaone lei. Marja de profit a fost de 10%.

Reţeaua  are în total 14 clinici, iar în primele şase luni  din 2021 a înregistrat 14.166 pacienţi unici, cu 48% mai mulţi decât anul trecut.

Activitatea clinicilor se desfăşoară prin intermediul unui grup de 7 entităţi diferite, deţinute în mod direct sau indirect de Implant Expert DSO, controlat în proporţie de 99% de Adrian-Ionuţ Leahu, fondatorul companiei.

”Principala direcţie din această perioadă a fost de pregătire şi finalizare a lucrărilor pentru clinicile noi planificate anul acesta. Astfel, în luna aprilie, ne-am extins prezenţa la Ploieşti, prin deschiderea, prin sistemul de parteneriere, a unei clinici care aduce pentru comunitatea locală standardul nostru de servicii, bazat pe rezolvarea rapidă a oricărei probleme stomatologice, dar şi oportunităţi de specializare pentru medicii din judeţ. În luna august, am inaugurat, de asemenea, tot în parteneriat, şi un prim centru în estul ţării, la Galaţi, ajungând la cea de-a 15 a clinică din reţea. Ne vom continua planurile de accesare a oraşelor-centre universitare, fiind în etapa de amenajare a locaţiei de la Cluj, care va fi cea mai mare clinică proprie cu 18 cabinete şi bloc operator, precum şi a celei din Craiova si Brasov”, a spus Adrian Leahu.

În octombrie 2020, Morphosis Capital Fund I, fond de private equity axat pe companii mici şi mijlocii româneşti, a semnat un acord prin care subsidiara Implant Expert SRL, deţinută de către Implant Expert DSO a cedat un pachet minoritar de parti sociale în schimbul unui aport de capital destinat dezvoltări grupului de firme Clinicile Dentare Dr. Leahu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO