Companii

Clinica Sante, una dintre reţelele de laboratoare acreditate pentru testare COVID, afaceri de 147 mil. lei în 2020, plus 23%

În 22 de ani compania a ajuns la 200 de centre de recoltare în toate judeţele ţării.

În 22 de ani compania a ajuns la 200 de centre de recoltare în toate judeţele ţării.

Autor: Georgiana Mihalache

16.07.2021, 18:20 335

Clinica Sante, una dintre cele mai mari reţele de centre private de analize medicale, şi-a majorat nivelul afacerilor până la 147 mil. lei în 2020, plus 23% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publice.

Clinica Sante s-a aflat la debutul pandemiei pe lista Ministerului Sănătăţii de laboratoare acreditate să testeze PCR pentru a depista infecţia cu COVID-19. Astfel, pacienţii care doreau să se testeze la cerere scoteau din buzunar 283 lei pentru un test PCR la Sante, din datele adunate anterior de ZF.

Industria creată în urma cererii pentru testare a crescut astfel afacerile marilor operatori din piaţa de laboratoare, mai ales în contextul în care anul trecut era obligatoriu un test PCR pentru a călători în afara ţării, de exemplu, înainte de apariţia vaccinurilor anti COVID.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO