Companii

Clifford Chance Badea a asistat oferte de obligaţiuni cu o valoare de aproape 4 miliarde euro în luna ianuarie, la Ministerul de Finanţe şi RCS&RDS

Cosmin Anghel şi Radu Ropotă

Cosmin Anghel şi Radu Ropotă

Autor: Roxana Rosu

06.02.2020, 11:22 269

Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, a acordat asistenţă juridică în legătură cu două emisiuni de obligaţiuni de aproape patru miliarde euro lansate în prima lună din an, prima emisiune de eurobonduri suverane pe pieţele externe din 2020, în valoare de trei miliarde euro, respectiv emisiunea RCS&RDS de obligaţiuni senioare garantate şi listarea pe Irish Stock Exchange (850 milioane Euro).

„Clifford Chance Badea s-a implicat în toate emisiunile de obligaţiuni ale statului român pe pieţele externe din anii ’90 şi până în prezent, precum şi în majoritatea tranzacţiilor mari de pe piaţa de capital din România, atât oferte de acţiuni, cât şi obligaţiuni”, spune Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea.

 „Am contribuit la creşterea şi consolidarea acestei pieţe de finanţare de la începuturile sale, atât prin asistenţa acordată, dar şi prin contribuţia activă la redactarea şi alinierea legislaţiei româneşti la standardele internaţionale. Printre altele, am fost implicaţi la redactarea documentaţiei Programului Medium Term Notes al României (în 2011), pregătirea primelor prospectelor de emisiune, dar şi elaborarea Legii privind emisiunile de obligaţiuni ipotecare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO