Companii

Claudiu Gavrilă, commercial director Bilfinger Tebodin România: România încă are potenţial de dezvoltare în faţa investitorilor, mai ales din perspectiva oamenilor competenţi

Claudiu Gavrilă, commercial director Bilfinger Tebodin...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.06.2019, 15:02 276

România încă are potenţial de dezvoltare în faţa investitori, atât  străini cât şi români, mizând în primul rând pe forţa de muncă competentă şi bine pregătită, a spus Claudiu Gavrilă, commercial director Bilfinger Tebodin România, companie de proiectare şi project management cu focus pe clădiri industriale, fabrici şi depozite. El a fost prezent în cadrul evenimentului „Cei mai mari jucători din economie” organizat de Ziarul Financiar.

„Cred că România poate să ofere un potenţial mare pentru investitori pentru că avem oameni competenţi, urmaţi de faptul că avem o ţară foarte frumoasă, iar dacă am putea dezvolta aceşti doi factori cred că am câştiga foarte mult. Avem o ţară cu o creştere economică foarte mare”, a spus Claudiu Gavrilă.

El a făcut o comparaţie între România în urmă cu 10 ani şi România de acum. Astfel, Claudiu Gavrilă a spus că dacă în urmă cu 10 ani România era o ţară de producţie, în prezent este o ţară matură, care adresează produsele fabricate local propriei pieţe.

„Acum 10 ani lumea importa materia primă, o prelucra aici şi apoi o trimitea în afară. Acum România a ajuns la un nivel de stabilitate, este o ţară matură, iar tot ce se fabrică în România, cu facilităţile de producţie pe care le avem, este destinat în primul rând consumului intern. De aceea acum avem extensii de fabrici şi de depozite, pentru că avem o putere de cumpărare suficient de mare încât să consumăm ce se produce local.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO